Mar 21, 2017

Atomski zdesna i pravo u koš

U međuvremenu sam načuo da u opozicionim redovima postoji ideja da se jedan koš u sred noći postavi pod prozor Igora Radojičića, pa da se organizuje noćni turnir pod motom: Spavaš li mirno Igore Radojičiću! Plan je ako se Radojičić pojavi na prozoru, da mu svi okrenu leđa i odu u suprotnom smjeru od njega


piše: Miljan KovačPekari su divni ljudi, za razliku od političara. Međutim, minus i plus daju minus, pa tako valjda i kombinacija pekara i političara daju političara koji baš ne zna za šalu, a uz to ga istina jako boli. 

U takvom svjetlu se predstavio izvjesni Zoran Tešanović. Nekada visoki funkcioner PDP-a, a sada kadar te stranka na funkciji u Sarajevu. Ni manje ni više nego na mjestu zamjenika direktora Državne regulatorne agencije za nuklearnu bezbjednost Bosne i Hercegovine. Niste čuli za ovu agenciju? Nemojte je tražiti po netu. Sajt im ne funkcioniše. Ljudi su vjerovatno zaokupljeni "nuklearnim probama", zaboravili na sajt. Sudeći prema troškovima koje prave izgleda da baš to i rade.

E pa izvjesni Tešanović je bio poznatiji u vrijeme dok je kao visoki kadar PDP-a bio vlasnik pekare u Istočnom Sarajevu. Tada je bio poznat i po nadimku "kifla". Kifla, pa šta, - asocira na pošteno i časno zanimanje, a i mnogo je zdravije od baktanja tamo nekom nuklearnom energijom. Utiče to zračenje, na zdravlje ite kako. Izgleda izaziva i veliku nervozu. Svjestan toga ja izvjesnom Tešanoviću nisam zamjerio na nervoznoj reakciji na jedan moj komentar na Fejsu.
A njemu se nije svidio moj komentar ispod posta Branislava Borenovića, predsjednika PDP-a.

Borenović je objavio fotografiju nekih ljudi, vjerovatno aktivista njegove partije koji postavljaju koš na nekom igralištu i to po noći. U postu je napisao: 
"Tabla, obruč, mrežica...mali opozicioni doprinos društvu u naselju Kočićev Vijenac Banjaluka. Očekujemo da se uključi Radojičić Igor mr, je li u ok?

Nije napisao, zašto SNSD i Radojičića nisu ni pokušali pobijediti na izborima za mjesne zajednice Grada Banjaluke koji su održani samo dan ranije. Možda smatra da će u basket jedan na jedan s Radojičićem imati više šanse!?

Prokomentarisao sam:  "Sljedeće izbore dobijate 100%, vaše je samo da se kandidujete https://www.facebook.com/images/emoji.php/v8/f57/1/16/1f609.png;) Samo jako! Ne bi bilo loše i da postrojite vojsku ispod koša, to bi bio pun pogodak!"

E taj moj komentar se izvjesnom Tešanoviću izgleda nije dopao, pa je ustvrdio da je , kao i drugi komentar negativan. Zapitao se: "Što ste negativni?"

Kada sam mu pokuša objasniti da nisam "negativan" i da smatram da je ideja baš "dobra" i da se "režim opasno trese od ovakvih akcija i jednog odbornika PDP-a u Skupštini grada... on se baš uvrijedio i poručio da "izaberem drugog političkog favorita i podržavam ga" i da nisam korektan, a po objavama je za ključio "da sam obrazovan"...

Odgovorio sam: "Nemam ja partijske favorite, a ne palim se ni na maliciozne, komentare tipa "čini mi se da si obrazovan", jadno je to g. Tešanoviću. A još su jadniji oni kojima su "političari" sa takvim "smislom za šalu", favoriti. Nije politika, druže Tešanoviću uvaljivanjem vlastitog dupeta u udobnu fotelju zvalo se to dupe poziciono ili opozciono, jer imajte na umu da ste tu zasjeli zahvaljujući podršci i glasovima onih kojima ste obećali "promjene" i bolji život, a oni sada nemaju ni za kiflu u vašoj pekari https://www.facebook.com/images/emoji.php/v8/f57/1/16/1f609.png;) P.S. Čini mi se "po nekim komntarima", da su vam kifle vrlo bajate!"

E ovo je izvjesnog Tešanovića, baš uvrijedilo, jer, kako reče on i njegova porodica već četiri godine ne drže pekaru. 
Rastuži me čovjek. Nisam znao da pekare više nema, a da jesam ne bi mu dirao tu bolnu ranu.

Jadan čovjek sada se zlopati u premekanoj fotelji zamjenika direktora Državne agencije kojoj ne funkcioniše ni zvanični sajt. 

Zato se bacio i u ugostiteljstvo kao dopunsku djelatnost. Ali to sada nije bitno, detalje naše prepiske možete vidjeti na 
screenshot-ovima koje sam snimio prije nego me ucijeljeni izvjesni Tešanović blokirao. 

Zaista ne znam što se čovjek ljuti. Pa ja mislim da je Borenovićev potez sa obručem i mrežicom - skoro pa pun pogodak, na kojem bi pozavidio i moćni marketinški tim Belog Preletačevića, predsjedničkog kandidata u Srbiji. Ja sam mu predložio i da trupe postroji, ali ne mora, nema veze, može i ovako. 


U međuvremenu sam načuo da u opozicionim redovima postoji ideja da se jedan koš u sred noći postavi pod prozor Igora Radojičića, pa da se organizuje noćni turnir pod motom: Spavaš li mirno Igore Radojičiću! Plan je ako se Radojičić pojavi na prozoru, da mu svi okrenu leđa i odu u suprotnom smjeru od njega. Realizacija plana će sačekati dok ne budu provedeni unutarstranački izbori u svim članicama SzP, pa će ga prvo razmotriti novoizabrani oragani stranaka, koji će poslije odabrati delegacije da o organizaciji ovog turnira razgovaraju na nivou Saveza. U međuvremenu će kreativni timovi PDP-a napraviti fotomontažu na koj Borenović sa merdavina  zakucava trojku i šalje Radojičića po loptu. Ima prijedloga i da u vrijeme mečeva navijači glasno recituju azbuku i tako istovremeno vrše ćirilizaciju Banjaluke.